6. jun. 2011

Asparges pizza

Herhjemme er pizza bianco er et undervurderet koncept, på trods af dets popularitet i Syd-Italien. Der er som regel blot tale om en pizza uden tomatsovs(!) Her er en variation med asparges:Lav en pizzadej og hæv den så længe du har tid til (natten over i køleskabet er godt)

Det kunne se sådan ud, men brug endelig din favorit opskrift.

500 g hvedemel (evt. mel af type tipo 00)
25 g gær (til ca 2-3 timers hævetid), hvis du hæver natten over er 5 g gær rigeligt.
1 tsk salt
3,5 dl vand

Rør gær og salt ud i vandet, rør melet i, ælt så længe du gider og stil til hævning. Denne portion giver lidt mere dej end der er fyld til, så film resten og gem det til en anden dag. Det holder sig godt i køleskab hvis du er omhyggelig med at filme det.

Tænd din ovn på max og stil din bagesten ind midt i, hvis du har en.

Fyld:

500 g grønne asparges
1 bundt forårsløg
ca. 200gr kraftig ost (fx gruyère)

Sauter forårsløg i olivenolie og stil til side.
Skræl eller snit asparges i meget tynde skiver som på billedet
Riv osten.

Rul dejen tyndt ud og læg den på et stykke bagepapir. Fordel fyldet ud over og tag bagestene (eller pladen) ud af ovnen. Træk eller løft pizzaen over på stenen og sæt den hurtigt ind i ovnen igen. Den ska ha fuld hammer; 250 er godt men 300 er bedre.

Pizzaen er færdig når bunden føles tør, når du løfter den op fra pladen. Afhængig af din ovn skal den have 10-15 minutter. Server rygende varm, evt med trøffelolie hvis du skal forkæle dig selv.

1 kommentar:

  1. Kan kun give dig ret i, at pizza bianco er undervurderet.. Men denne version har jeg aldrig set før. Pizza møder asparges - det kan ikke gå galt!
    Her er min yndlings: http://www.thefoodclub.dk/white-pizza/

    / Ditte

    SvarSlet