19. aug. 2011

Det ny norske køkken

I den norske sommer var jeg afsted med to gode venner for at finde de store norske fisk og nyde de friske, simple (og desværre stort set alkoholfri; læs: nordmændenes vanvittige forhold til alkohol og priserne herpå) norske kulinariske glæder. Vi fisker med harpun og det viste sig, at der i de norske dyb foruden sej og torsk også gemte sig kammuslinger. Disse kunne hentes op af enhver med en våddragt og en snorkel.

Kogt torsk og sej, kartofler, knækbrød med smør, rømme og frisk agurkesalat. Tilberedt af en af vores lokale bekendtskaber. Nordmændene er uhyrre gæstfri mennesker!

Det er muligvis svært at se på billederne, men de norske scallops er dobbelt så store som de danske og tre gange så smagfulde. At opleve en så lækker råvare som kammuslingen med blot 10 minutter fra havbund til grill er intet mindre end fantastisk og vil få selv den mest indædte kritiker af verdens forhold til fødevarer til at gå direkte i barndom.

De norske vande gemte ligeledes på makrel i store mængder. Disse tog vi på stang og tilberedte på forskellige måder.Ultrafrisk skinstegt makrelfilet på brød med det norske creme fraiche-lignende produkt ”rømme”.

Varmrøget makrel ”on the go” – forbavsende gennemtrængende røgsmag på trods af de improviserede røgeovnsforhold (alufolie!) Jeg kan desværre ikke tage æren for denne geniale metode, al kredit må gå til Peter!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar