27. jul. 2011

Clafoutis med kirsebær

Hvis det på nogen måde skulle lykkes nogen ikke at undgå at spise alle deres kirsebær i rå form, er dette en udemærket opskrift. Den er meget lig den Brødrene Price anvender, og stammer fra en obskur fransk kogebog.



½ kg. friske kirsebær
100 gr. mel, evt. lidt mere
100 gr. sukker
korn fra en stang vanilie
lidt salt
5 æg
5 dl sødmælk
5 cl rom
flormelis

Dejen røres sammen som en pandekagedej og ½ af den forbages ca. 10 min i en forvarmet 180 grader varm ovn, eller bare indtil den sætter sig lidt. De udstenede bær fordeles udover og resten af dejen hældes over. Den bages færdig indtil overfladen er gylden, hvilket tager 20-30 minutter. Drysses med flormelis og serveres straks.

Har man kun adgang til fx 250 g kirsebær, kan opskriften blot halveres. Det kan anbefales at lave små portionsforme, men du kan også bare bruge en springform eller en lille bradepande.

Du kan sagtens bruge andre bær end kirsebær eller sågar frugt. Overvej blot indholdet af væske i det fyld du bruger.

1 kommentar:

  1. Hej!

    Din blog har fanget vores opmærksomhed på grund af kvaliteten af de opskrifter. Vi ville være glade, hvis du ønsker at deltage i Findeopskrifter.dk, så vi kunne oprette forbindelse til den.

    Findeopskrifter.dk er en søgemaskine, der samler de bedste danske madlavning blogs fra internettet.

    Flere hundrede blogs er allerede registreret her og drage fordel af den trafik, vi sender til deres websteder.

    For at deltage Findeopskrifter.dk, bare gå til http://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen

    Hav en dejlig dag!

    Med venlig hilsen
    - Elin, Findeopskrifter.dk

    SvarSlet