21. feb. 2011

Blueberrypie

Blåbærtærte som Bedstemor And lavede den, en opskrift som måske er gået i arv i generationer i små amerikanske sydstatsbyer og har stået i utallige vinduskarme gennem tiderne. Jeg fandt den på nettet og kombinationen af denne inspiration og det faktum at jeg har mængder af selvplukkede blåbær i fryseren mundede ud i dette vidunder af en tærte.


Serveres efter min mening bedst lun med let håndpisket flødeskum. Valget af fløde over cremefraiche har naturligvis rødder i en større ideologisk diskussion som jeg ikke vil gå ind i her. Jeg går blot efter princippet om den højeste fedt-procent, og indtil cremefraicheproducenterne kommer til fornuft og lancerer et produkt der har mere en 38 % fedtindhold i Danmark, så holder jeg mig til Naturmælks 39% piske. Amen.


4 kommentarer:

 1. Ej, hvor er den fin :-) Jeg kan huske at jeg syntes at hendes tærter var så lækre og på en eller anden måde, lød så eksotiske....

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 2. Bedstemor Ands tærter må efterhånden have fået status af ikon-tærten. Den perfekte stilisering af tærten, med dens imponerende højde (hvordan laver man det?!) og perfekte ydre. Den kan næsten sammenlignes med Twin Peaks tærten!

  SvarSlet
 3. Den lyder skøn! Jeg kan godt lide, at der er låg på - det får jeg aldrig selv lavet, når jeg bager tærter, men det ser så nydeligt ud :-)

  SvarSlet
 4. For mig kommer det tit an på om der er mørdej nok i opskriften, men også hvilken tærte det er. F.eks. er en æbletærte utænkelig uden låg, for mig, men en chokoladetærte, som den Jamie O. laver, klarer sig fint uden. Jeg synes også man skal overveje at mørdej jo er en tung størrelse og man ikke skal ha for meget (:

  SvarSlet