5. dec. 2010

Rødkål med andefedt og timian

Til at akkompagnere den nybagte og nu delvist nedfrossede leverpostej, skal der fremstilles rødkål. Min fars opskrift lyder på andefedt og timian, hvilket bliver videreført her.



Rødkålen snittes, nogen kan lide det fint (som det man kan købe), nogen grovere og i større stykker. Til denne portion har jeg brugt ½ stort rødkålshoved.



Andefedtet varmes op i en stor gryde og den snittede kål tilsættes. Svits kålen hurtigt ved middel varme, skru ned og tilsæt sukker, ribsgele, eddike salt, peber og timian. Man man erstatte timian med 3 kardemomme kapsler, det bliver fremragende. Jeg brugte begge dele. Det fungerede også rigtig godt.



Simres ved lav varme i op til 1 time. Smag på rødkålen ind imellem. Den skal være blød, men stadig have bid. Sød, men med tydelige syrlige toner.

Ingredienser:
½ stort rødkålshoved
3 spsk andefedt, evt. mere hvis man kan holde til det
ca. 200 g rørsukker (smag til!)
1½ dl eddike (jeg brugte rødvinseddike)
2 spsk ribsgele
salt og peber
en god dusk frisk timian
3 kardemommekapsler, let knuste

Ingen kommentarer:

Send en kommentar